Suomen Kyykkäliitto
Kilpailukalenteri Yhteystiedot Dokumentit Ennätykset Säännöt Ajankohtaista
Kilpailutuloksia Jäsenseurat Pelaajarekisteri Historia Linkit Kyykkäkuvia
-

AJANKOHTAISTA


2010 2009 2008 2007 2006 2004 2002-2003

10.11.2005 Lisenssivakuutus tulee muuttumaan

Käydyistä neuvotteluista huolimatta If-vakuutusyhtiön kanssa ei ole päästy vanhaa vakuutusta vastaavaan sopimukseen. Pyrimme selvittämään uutta vakuutuksen tarjoajaa ja tiedotamme asiasta tämän vuoden loppuun mennessä.


17.-18.9.2005 Suomi-Ruotsi-Venäjä maaottelun tunnelmia ja tuloksia

Suomi voitti ylivoimaisesti Ruotsin Eskilstunassa viikonloppuna kolmen maan kyykkämaaottelun. Edustajamme saavuttivat voitot kaikissa pääsarjoissa. Henkilökohtaisessa kilpailussa pelattiin uudella menetelmällä, jossa pelattiin kaksi peliä ja lopputulokset muodostuivat näiden pelien yhteenlasketusta tuloksesta.

Miehet - Henkilökohtainen Naiset - Henkilökohtainen
1. Joni Rautiainen Suomi +53
2. Marko Peiponen Suomi +51
3. Tapani Korkeamäki Ruotsi +49
4. Ari Kautto Suomi +49
5. Jyrki Juvonen Suomi +46
6. Esko Rautiainen Suomi +43
1. Riitta Juntunen Suomi +44
2. Anu Kautto Suomi +37
3. Anie Zchen Ruotsi +12

Miehet - Parikilpailu Miehet - Joukkuekilpailu
1. Ari Kautto - Marko Peiponen Suomi
2. Jyrki Juvonen - Evgeny Artamonov Suomi/Venäjä
3. Joni Rautiainen - Esko Rautiainen Suomi
4. Tapani Korkeamäki - Ali Baba Ruotsi
1. Suomi
2. Ruotsi

Kyykkäpelien lisäksi Jyrki Juvonen piti viikonlopun aikana valmennustilaisuuden valottaen sekä valmennuksen tekniikkaa että taktiikkaa innokkaille kuulijoille. Ruotsalaiset olivat kiitollisia saamastaan erinomaisesta esityksestä, joka piti sisällään asioita, jotka olivat vielä monille heistä uusia.

Kuvia tapahtumasta: Pelaajien yhteiskuva Suomen joukkue


26.8.-1.9.2005 Kyykän Maailman Cup-turnaus Venäjällä

Kansainvälisen kyykkäliiton ensimmäinen Maailman Cup-turnaus järjestettiin Lesosavodskin kaupungissa Venäjän Kaukoidässä. Suomesta kilpailuun osallistuivat Ari Kautto Kuusaan Ladusta ja Jyrki Juvonen Imatran Kyykästä.

Itse kilpailut käynnistyivät perjantaina upeilla avajaisilla, joissa oli ohjelmaa virallisista lipunnostoista ja avajaiskulkueesta aina erilaisiin tanssi- ja voimistelunäytöksiin. Varsinaiset kilpailutapahtumat alkoivat lauantaina, jolloin käynnistyivät kaikki kolme henkilökohtaista päälajia eli venäläinen gorodki, suomalainen kyykkä ja muovimailoilla pelattu gorodki. Kaksipäiväisten kilpailujen finaalit pelattiin sunnuntaina.

Suomi saavutti kilpailuissa kaksi voittoa. Ari Kautto voitti suomalaisen kyykän Maailman Cupin kilpailun todella tiukkojen ja tasaisten vaiheiden jälkeen. Välierässä Ari voitti Venäjän Maximilian Duhaninin vasta jännittävän uusinnan jälkeen ja loppuottelu Evgeny Artamonovia vastaan ratkesi vasta viimeisillä mailoilla. Kyykkäpelin tulostasoa verotti kentän laatu, koska se oli tehty rantalentopallokentälle ja oli sen vuoksi todella pehmeä ja vaikea pelattava. Muovimailoilla pelattavassa gorodkissa Jyrki Juvonen voitti kilpailujen B-sarjan ja paransi keväällä heittämäänsä Suomen ennätystä 14 pisteellä. Nykyinen Suomen ennätys on 78 pistettä.

Kuvia tapahtumasta: Juhlatuli Katettu Gorodki-stadion


13.7.2005 Iloisia uutisia Pietarin matkalta

10.-12.6.2005 pelatuissa Pietarin kansainvälisissä kyykkäkilpailuissa saavuttivat Suomen edustajat Joni Rautiainen ja Esko Rautiainen kaksoisvoiton suomalaisessa kyykässä. Ruotsin Tapani Korkeamäki sijoittui kolmanneksi ja Suomen Jyrki Juvonen oli hienosti neljäs.

Venäläisessä gorodki pelissä Jyrki Juvonen sijoittui hopealle kakkossarjassa lyöden samalla kaikkien aikojen parhaan suomalaistuloksen 64. Kisa käytiin kansainväliseen tapaan muovisauvoilla.

Kilpailujen yhteydessä pidetyssä maailman liiton kokouksessa Suomen Kyykkäliitto hyväksyttiin jäseneksi. Hallituspaikkoja jaettaessa iloksemme Jyrki Juvonen tuli valituksi maailman liiton hallitukseen varapuheenjohtajaksi vastuualueenaan suomalainen kyykkä.


10.7.2005 Korjauksia ja tarkennuksia Viialan SM-kilpailuihin

Jo liiton vuosikokouksessa päätettiin että MM-sarjassa pelataan vain yksiosainen kilpailu, joten kilpailukalenterissa ollut virhe on korjattu. Lisäksi pelataan miesten avoin SM-parikilpailu veteraanien sarjan lisäksi. Naisten kenttään tehdyn muutoksen takia jono pelataan 80cm tornivälillä normaalin 100cm sijaan.


7.7.2005 Ajo-ohje Viialan SM-kilpailuihin

SM-viisiottelun ja miesveteraanien SM-parikilpailun järjestäjät ovat julkaisseet oman ajo-ohjeensa helpottamaan kilpailupaikalle pääsyä. Tiedotussektori kiittää ja kumartaa sekä toivoo muillekin kisajärjestäjille intoa vastaavien tekemiseen. Uskomme että tälläiset valmiit kartat madaltavat entisestään kynnystä lähteä uusille kisapaikoille ja siten saisimme jatkossa entistä tasokkaampia ja osallistujamääriltään suurempia kilpailuja ympäri Suomen. Alla oleva dokumentti on myös linkitetty kilpailukalenteri sivulle, jonne muutkin vastaavat tullaan linkittämään mikäli joku niitä tuottaa.


21.6.2005 Joukkue- ja paripelin Suomen mestaruudet Kuopioon ja Juukaan

Viime lauantaina Lahdessa pelatuissa miesten joukkue- ja naisten paripelin Suomen mestaruuskilpailuissa sää helli niin pelaajia kuin paikalle tulleita katsojia. Miesten joukkuekilpailun hoiti nimiinsä Kuopion Kyykkäseura joukkueella Erkki Nissinen, Pentti Peiponen sekä Esko ja Joni Rautiainen. Naisten parikilpailun voitti jälleen Juuan Kyykkäseura, jota edustivat Riitta Juntunen ja Rauni Willman.

Mitalistien lisäksi kilpailuissa selvisi ensi kesänä mestaruuksista taistelevat joukkueet ja parit. Miesten mestaruussarjasta putosi pelaamalla Juuan Kyykkäseura sekä luovuttamalla Joensuun Kyykkäseura, Porvoon Seudun Koivistolaiset ja Varkauden Kyykkäseura. Tilalle nousivat Pielaveden Karjalaiset, Kuusaan Latu, Karjalan Sivistysseura ja Oriveden Karjalaiset. Naisten mestaruussarjassa vauhtia A-sarjasta joutuvat hakemaan sarjapaikasta luopunut Sauvon Karjalaisseura 3 ja pelaamalla pudonnut Karjalan Sivistysseura. Tilalle nousevat Kuusaan Latu ja Pielaveden Karjalaiset.

Liitto haluaa onnitella uusia mestareita, muita mitalisteja ja mestaruussarjoihin nousseita seuroja. Lisäksi haluamme toivottaa A-sarjaan pudonneille seuroille ja sinne jääneille ensi kesälle paljon taisteluhenkeä, että paikka seuraavan kesän mestaruuskamppailuissa varmistuu. Alta löytyy pelattujen sarjojen parhaat sekä sarjojen seurantataulut. Sieltä voi kukin halutessaan spekuloida kuinka lähellä tai kaukana se voitto todellisuudessa olikaan.


18.6.2005 Uusi viisiottelun pöytäkirja

Tiedotussektori on saanut valmiiksi myös viisiottelun uudistetun pöytäkirjan. Toivommekin että loppukesän kilpailujen järjestäjät ottavat uudet pöytäkirjat käyttöön mahdollisimman nopeasti. Mikäli pelaajilla on toiveita ulkoasun suhteen tai muita kommentteja pöytäkirjoihin liittyen tulee mieleen niin otamme niitä mieluusti vastaan. Nykäise siis Mikko Kuusiota (Imatran Kyykkä) tai Pentti Peiposta (Kuopion Kyykkäseura) hihasta kisapaikalle kerro ja meille ideasi.

Alla linkki uusittuun viisiottelun pöytäkirjaan, joka löytyy myös sääntösivun alalaidasta.


8.6.2005 Lahden SM-kilpailujen mestaruussarjojen lohkot

Vuosikokouksen yhteydessä suoritettiin perinteisesti SM-kilpailujen lohkoarvonnat miesten joukkue- ja naisten paripelin mestaruussarjojen osalta. Kokous pidettiin 20.3.2005 Heinolassa.

Miehet

Lohko 1:

 1. Kuopion Kyykkäseura I
 2. Raision Karjalaiset II
 3. Liedon Karjalaiset I
 4. Juuan Kyykkäseura I

Lohko 2:

 1. Tupla-0, Laukaa I
 2. Joensuun Kyykkäseura I
 3. Nurmeksen Kyykkäseura I
 4. Helsingin Suojärveläiset I

Lohko 3:

 1. Sauvon Karjalaisseura I
 2. Imatran Kyykkä I
 3. Porvoon Seudun Koivistolaiset I
 4. Kylmäkosken Kyykkä I

Lohko 4:

 1. Raision Karjalaiset I
 2. Turun Uusi Karjalaseura I
 3. Varkauden Kyykkäseura I
 4. Tammer-Kyykkä I

Naiset

Lohko 1:

 1. Sauvon Karjalaisseura I
 2. Karjalan Sivistysseura I
 3. Imatran Kyykkä I
 4. Juuan Kyykkäseura I

Lohko 2:

 1. Sauvon Karjalaisseura III
 2. Sauvon Karjalaisseura II
 3. Mikkelin Karjalaiset I
 4. Helsingin Suojärveläiset I

28.4.2005 Pelipöytäkirjoja uusittu

Tiedotussektori on uusinut liiton kilpailuissa käytettävien pelipöytäkirjojen ulkoasua ja toivookin että niitä alkaisi näkymään kesän aikana kilpailupaikoilla. Toistaiseksi on uusittu vasta henkilökohtaisen, joukkue- ja paripelin pöytäkirjat. Myös viisiottelun pöytäkirja tullaan muokkaamaan samaan pohjaan viimeistään ennen SM-kisoja. Uudet pöytäkirjat on linkitetty säännöt osioon vanhojen tilalle, mutta alta löytyy myös linkit uusiin pdf-muotoisiin tiedostoihin.


15.1.2005 Hallikisoissa Suomen ennätyksiä

Jälleen kerran nähtiin Kuopion SM-hallikisoissa kovatasoisia tuloksia lähes sarjassa kuin sarjassa. Miesten mestaruussarjassa nähtiin jopa kahteen otteeseen hallikilpailujen Suomen ennätystason peliä. Ensin Kuopion Kyykkäseuran Pentti Peiponen sivusi vanhaa halli Suomen ennätystä tuloksellaan +28, mutta vain hetkeä myöhemmin seurakaveri Esko Rautiainen heitti uudeksi halliennätykseksi +29. Onnea molemmille hienoista suorituksista!Etusivulle
Muokattu: Saturday, 19-Jan-2013 15:34:48 EET

Valid HTML 4.01!