Suomen Kyykkäliitto
Kilpailukalenteri Yhteystiedot Dokumentit Ennätykset Säännöt Ajankohtaista
Kilpailutuloksia Jäsenseurat Pelaajarekisteri Historia Linkit Kyykkäkuvia
-

UUTISIA 2009


2010 2008 2007 2006 2005 2004 2002-2003

17.12.2009 Syksyn tiedotteet

Syksyn tiedotteet on jaettu postitse seurojen yhteyshenkilöille ja valitettasti varsinasta Kyykkäviesti lähteä ei tiedotussektorin kiireisestä syksystä johtuen ehditty laatimaan.

Tiedote sisälsi alla olevat kaksi tiedotetta (hallikilpailut ja vuosikokous) sekä talven aikana seurojen velvoitteiden hoitamiseen kuuluvat dokumentit eli valtakirjan vuosikokousta varten, seuran vuosi-ilmoituksen ja tulevan kesän kilpailujen anomista varten lomakkeet. Kahden viimeisen osalta palautus 15.1. mennessä.

Liiton hallitus haluaa samalla toivottaa kaikille hyvää joulua ja osumarikasta kyykkävuotta 2010.


20.9.2009 Menestystä Eskilstunan PM-kisoista

Suomi on voittanut kyykän Pohjoismaiden Mestaruuden miesten joukkuepelissä 19.9.2009 Eskilstunassa, Ruotsissa pidetyissä PM-kisoissa. Finaalissa joukkue kaatoi Ruotsin vakuuttavalla peliesityksellä. Suomen joukkueessa pelasivat Jyrki Juvonen (kapteeni), Marko Peiponen, Jukka Tanninen ja Väinö Oksman.

Henkilökohtaisessa pelissä Marko Peiponen vei mestaruuden (yhteispelitulos +50), Jukka Tannisen varmistaessa Suomelle kaksoisvoiton (+47). Ruotsin Kawa Ali oli kolmas (+43), Väinö Oksman neljäs ja Jyrki Juvonen kuudes.

Maaottelussa Suomi kaatoi Ruotsin selvin luvuin, kun miesten parikilpailussa tiukan kamppailun jälkeen Suomen pari Juvonen-Tanninen vei mestaruuden ja pari Peiponen-Oksman oli toinen.

Viron maajoukkue joutui lopulta yllättävien viisumiongelmien vuoksi jäämään pois tämänvuotisista PM-kisoista.


15.9.2009 Maajoukkue Pohjoismaisiin mestaruuskisoihin valittu

Eskilstunassa, Ruotsissa 19.9.2009 pelattaviin kyykän pohjoismaisiin mestaruuskilpailuihin on valittu nelihenkinen miesjoukkue. Valituiksi tulivat (maaottelun valintapistejärjestyksessä) Marko Peiponen, Jukka Tanninen, Jyrki Juvonen ja Väinö Oksman. Muiden maiden naispelaajien puutteen vuoksi ei Eskilstunan kisoihin tällä kertaa valittu naisparia. Kisoihin odotetaan osallistuvan Suomen ja Ruotsin lisäksi myös Viron maajoukkueen.


5.9.2009 Piirinmestarijoukkueet UKK-kilpailuun

Perinteinen UKK-kilpailu pelataan tänä vuonna Liedossa 12.9. ja miesten joukkuekilpailuun on piirien mestarijoukkueilla osallistumisoikeus edellisen vuoden mestarin lisäksi. Osa piireistä on jo kilpailunsa pitäneet ja osa varmasti pitää vielä ennen UKK-kilpailuja. Alle on kerätty piireittäin osallistumisoikeuden lunastaneen seuran nimi ja listaa päivitetään sen mukaan, jos uusia piirinmestaruuskilpailujen tuloksia liittoon toimitetaan.

Kyykkäliiton piirijako noudattelee Karjalan Liiton piirijakoa .

  • Hallitseva mestari: Liedon Karjalaseura I
  • Etelä-Häme: Kylmäkosken Kyykkä
  • Etelä-Karjala: Imatran Kyykkä
  • Keski-Suomi: Tupla-0 Laukaa
  • Kymi: Kuusaan Latu
  • Mikkeli: Joroisten Kyykkäseura
  • Pohjois-Karjala: Nurmeksen Kyykkäseura
  • Tampere: Tammer-Kyykkä
  • Varsinais-Suomi: Liedon Karjalaseura II

Jotta tapahtumaan saadaan mahdollisimman monta osallistujaa niin UKK-sääntöjen mukaisesti piirinmestarin ollessa estynyt siirtyy osallistumisoikeus seuraavaksi parhaalla joukkueella jne.


27.8.2009 Kyykän MM-kilpailut Molodechnossa, Valko-Venäjällä 30.7.-6.8.2009

Järjestyksessään neljännet maailmanmestaruuskisat kyykässä järjestettiin Molodechnossa, Valko-Venäjällä, noin 70 km pääkaupungista Minskistä luoteeseen. Suomalaisessa kyykässä oteltiin miesten joukkuepelin, naisten parikilpailun, sekaparikilpailun, sekä miesten ja naisten henkilökohtaisen pelin mestaruuksista.

Miesten henkilökohtaisessa pelissä Suomi saavutti kolmoisvoiton, kun Marko Peiponen voitti maailmanmestaruuden, Jyrki Juvonen toi hopeaa ja Ari Kautto pronssia. Naisten henkilökohtaisessa pelissä Suomi saavutti kaksoisvoiton, Päivi Ruotsalaisen voittaessa maailmanmestaruuden ja Riitta Juntusen ottaessa hopeaa. Venäjän Nina Mitina oli kolmas. Ruotsalainen ja Juntunen voittivat myös naisten parikilpailun maailmanmestaruuden. Sekapareissa Marko Peiponen ja Riitta Juntunen toivat kotiin maailmanmestaruuden voittaessaan finaalissa Venäjän parin (Nina Mitina, Maksim Duhanin). Ari Kautto ja Päivi Ruotsalainen tukivat suomalaismenestystä saavuttamalla sekapelin pronssia. Miesten joukkuepelissä Suomi jätti finaalissa Viron vaille mahdollisuuksia ja otti maailmanmestaruuden tasokkaalla peli-esityksellä. Joukkueessa pelasivat Jyrki Juvonen (kapteeni), Marko Peiponen, Ari Kautto ja Jukka Tanninen. Valko-Venäjä oli kolmas, voittaen pronssiottelussa Venäjän.

Suomi osallistui kisoissa myös ensimmäistä kertaa klassisen Gorodkin joukkuekilpailuun. Jyrki Juvonen ja Ari Kautto ottivat osaa myös klassisen Gorodkin henkilökohtaiseen peliin.

Kilpailukuvia: Edustusjoukkue Miesten joukkue Naisten pari Miehet henkilökohtainen


18.8.2009 Marko Peiponen sivusi Suomen ennätystä Äänekoskella

Nurmeksen Kyykkäseuraa edustava Marko Peiponen on sivunnut miesten henkilökohtaisen pelin Suomen ennätystä +30 Äänekoskella 15.8.2009 järjestetyissä henkilökohtaisen pelin SM-kilpailuissa. Tulos syntyi karsintakierroksella ja Markosta tuli näin viides virallisessa kilpailussa tuloksen +30 heittänyt pelaaja.


14.8.2009 Kyykkäliiton 25-juhlakokous Kuopiossa 22.8.

Suomen Kyykkäliitto ry järjestää 25-vuotisen taipaleensa kunniaksi juhlakokouksen Santun Seiska kilpailujen jälkeen Kuopiossa Hotelli Rauhalahdessa. Kokous alkaa kello 20 ja tarjolla on juhlan kunniaksi kakkukahvit.

Niin pelaajat kuin seura-aktiivitkin ovat kaikki tervetulleita tapahtumaan, joka etenee alla olevan kokouskutsun mukaisesti. Seurojen on mahdollista saada valtakirjoja SM-kilpailujen yhteydessä Äänekoskella tai jälkitoimituksena kokousta alustavalla viikolla.

Kokouskutsu: PDF


14.8.2009 Majoitusta 22-23.8. Kuopiossa juhlakokouksen yhteydessä

Kuopion tuplaviikonlopun yhteyteen on järjetetty perinteisesti majoitus Hotelli Rauhalahteen. Juhlavuoden ja kokouksen kunniaksi Kyykkäliitto tukee majoitusta siten, että majoittujalle jää itselleen maksettavaksi 20 euroa. Majoitus tapahtuu 2-3 hengen Hostell tasoisissa huoneissa.

Majoitusvaraukset ottaa vastaan ja lisätietoja tarvittaessa antaa Pentti Peiponen, puh. 0400-277 500 tai email: pentti.peiponen[at]kyykka.inet.fi ja varaukset olisi syytä tehdä viimeistään maanantaihin 17.8. mennessä.


27.5.2009 Kuopion kilpailujen pelipaikka vaihtunut

Kauden 2009 Kuopiossa järjestettävät kyykkäkilpailut pidetään aikaisemmista ilmoituksista poiketen Kuvelammen kentällä Petosen kaupunginosassa (Pitkälahdentie 4). Muutos siis koskee SM-esikisoja (6.6.), Joukkue-SM kisoja (13.6.) ja Santun Seiska Grand Prix-viikonloppua (23-24.8.). Muutokset on myös päivitetty kilpailukalenterin nettiversioon.

Lisätietoja tarvittaessa antaa Pentti Peiponen, puh. 0400-277 500 tai email: pentti.peiponen[at]kyykka.inet.fi.


13.5.2009 Kilpailusäännöt PDF-muodossa

Kilpailusääntöjen verkkoversion päivityksessä on ollut ongelmia, joten olemme julkaisseet PDF-muodossa sekä 2005 vuonna painetun sääntövihkon ja että siihen tähän päivään mennessä tehdyt muutokset. Alla olevien linkkien lisäksi samat dokumentit ovat linkitetty sekä dokumentit että säännöt sivuilla.

Pyrimme saamaan verkkoversionkin käyttöön mahdollisimman pikaisesti.

Sääntövihko 2005 PDF
Sääntömuutokset 2005-2009 PDF


6.5.2009 Kyykkäviestien verkkoversiot

Kyykkäviestejä on mahdollista lukea nyt myös suoraan verkosta PDF-muodossa, jos oma painettu kappale on päässyt häviämään syystä tai toisesta. Linkit niin vanhoihin kuin uusiinkin (toistaiseksi vuosilta 2007-2009) löytyvät dokumentit sivulta. Alla linkki tuoreimpaan tämän kevään viestiin, josta voi tärkeimmät asiat katsoa vielä ennen kuin oman kappaleen seurasi kautta saat lähiaikoina.

Kyykkäviesti 1/2009: PDF


5.5.2009 Pelaajarekisteri julkaistu

Kyykkäviestin 1/2009 ilmestymisen viivästymisestä johtuen pelaajarekisteri on saatavilla tällä hetkellä vain nettisivuilta. Valitettavasti huhtikuussa tulleita maksuja ei ole vielä voitu rekisterissä huomioida, mutta ne päivitetään heti kun tiedot ovat saatavilla.


21.3.2009 Kilpailukalenteri julkaistu

Tulevan kilpailukauden kilpailukalenteri on nyt nähtävillä sekä tulostettavissa kilpailukalenterisivulta. Kalenteri tullaan painamaan kevään kyykkäviestiin, joka postitetaan seuroille vuosikokouksen jälkeen. Kesän aikana on yhteensä 23 kansallista ja 4 kansainvälistä kilpailua.


10.3.2009 Liittokokous Heinolassa 28.3.

Liittokokous järjestetään tänäkin vuonna Itä-Hämetalossa Heinolassa. Paikan tarkka osoite on Kirjanpainajankatu 1. Kokous alkaa klo 12.00 ja valtakirjat voi tulla esittämään klo 11.00 alkaen.


5.1.2009 - Talven SM-hallikilpailut Kuopiossa 21.2.

Perinteiset SM-hallikilpailut pelataan 21.2.2009 jälleen Kuopiossa keskuskentän kuplahallissa. Kilpailut alkavat kello 9.00 ja SM-henkilökohtaisten sarjojen lisäksi myös miesten joukkue- ja naisten parikilpailu. Muu ohjeistus luettavissa kilpailukalenterista.


Etusivulle
Muokattu: 19.01.2013 15:34:48
© Suomen Kyykkäliitto ry 2003 - 2017
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!