Suomen Kyykkäliitto
Kilpailukalenteri Yhteystiedot Dokumentit Ennätykset Säännöt Ajankohtaista
Kilpailutuloksia Jäsenseurat Pelaajarekisteri Historia Linkit Kyykkäkuvia
-

AJANKOHTAISTA


2009 2008 2007 2006 2005 2004 2002-2003

3.12.2010 SM-hallikisat tammikuussa Kuopiossa

Ensi vuoden SM-hallikilpailut järjestetään Kuopiossa 16.1.2011. Tarkempia tietoja ajankohdan lähestyessä.


29.11.2010 Kyykän nuorisotoiminnasta

Kyykkäliiton nuorisotoiminnasta vastaava Ari Kautto on huolissaan kyykän tulevaisuudesta ja kehottaakin seuroja miettimään tapoja kohentaa nuorisoimintaa ja nuorten osallistumista lajiin:

Ari Kautto:

Jaan varmasti huoleni kaikkien kyykkääjien kanssa kyykän tulevaisuudesta. Kyykän "kokeilu" on tietääkseni vähentynyt kouluikäisten lasten keskuudessa, johtuen pitkälti siitä, että aktiiviset kyykkääjät alkavat ikääntyä ja väsyä, eikä meiltä nuoremmalta polvelta "muka" riitä aikaa mennä kouluille pitämään vuodesta toiseen kyykän infotilaisuuksia.

Jokaisen kyykänpelaajan tarina alkaa enemmän tai vähemmän sattumusten ja sukulaissuhteiden kautta, enkä usko että tähän tulee suuria muutoksia tulevaisuudessakaan, mutta jotta saisimme niitä sattumuksia lisää, olisi erittäin tärkeää että toisimme lasten tietoisuuteen mikä on peli nimeltä kyykkä.

Olen toiminut vuodesta 2007 kyykkäliiton nuorisotoiminnan vastaavana, jonka aikana minulle ei ole tullut ainuttakaan kysymystä/ehdotusta/kommenttia, mitä tai miten kyykän tietoisuutta voisi lisätä lapsille. Omaan aktiivisuuteeni olen erittäin pettynyt, sillä minulla oli suuria haaveita ja ideoita, jotka ovat kaikki jääneet toteuttamatta, ehkä siinä pelossa, että jos minä olisin ehdottanut jotain, niin olisiko se kaatunut kokonaan minun harteilleni? Olisiko aikani riittänyt?

Haastankin nyt kaikki kyykkääjät uhraamaan vaikka yhden saunareissun ajatustyölle, mitä voisimme tehdä, jotta kyykkää pelattaisiin vielä 100 vuodenkin päästä. Uskon, että varmasti muillakin on ollut kauniita ajatuksia mitkä on jäänyt toteuttamatta syystä tai toisesta. Vastaavasti joku voisi olla innokas toteuttamaan jotain projektia, mutta ei ole tullut itselle mieleen.

Kerään näitä ajatuksen rippeitä ja kun saan ne yhdistettyä, niin katsotaan millaisin kuningasajatuksia saamme kasaan jo vaikka ensi kesälle. Vaikka kyseessä on ensisijaisesti lapset, niin kaikki ideat ovat tervetulleita.

Kerään ajatuksia 28.2 2011 asti.

Terveisin,

Ari Kautto 0405676428
Messuraitti 33
45700 Kuusankoski
arikautto@luukku.com


29.11.2010 Vuoden pelaajat 2010

Vuoden pelaajat 2010 on valittu.

Miehet: Timo Purkunen, Joensuun Kyykkäseura
Naiset: Päivi Ruotsalainen, Oriveden Karjala-seura
Miesveteraanit: Kalle Paajaste, Karjalan Sivistysseura - Helsinki

Vuoden pelaajat miesten puolella ratkesivat vasta viimeisissä kilpailuissa Ruokolahdella. Timo Purkunen ja Erkki Nissinen olivat tasapisteissä ennen kilpailuja. Kumpikaan ei kuitenkaan sijoittunut kisoissa kolmen joukkoon, joten tasapisteissä vertailtiin arvokkaimpia pistemääriä. Kummallakin oli kaudelta saavutettuna suomenmestaruus, mutta Timolla oli enemmän cupin osakilpailuvoittoja. Näin Timosta leivottiin vuoden pelaaja.

Miesten veteraanisarjassa Seppo Suoknuutilla oli Ruokolahdella mahdollisuus ohittaa Kalle Paajaste vuoden pelaaja-pisteissä. Kalle kuitenkin voitti kilpailun ja varmisti samalla vuoden pelaaja-tittelin.

Naisten puolella Päivi Ruotsalainen oli ylivoimainen kahdesta suomenmestaruudesta ja Suomen ennätyksestä saaduilla pisteillään.


21.9.2010 Pohjoismaiden mestaruuskilpailujen satoa

Liedossa 18.9.2010 pelatuissa Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa oteltiin tällä kertaa pelkästään Finnkampen-hengessä, kun vahva Viron joukkue jäi pois.

Suomi saavutti kisoissa kolmoisvoiton miesten henkilökohtaisessa pelissä, kaksoisvoiton miesten parikilpailussa ja voiton miesten joukkuepelissä.

Henkilökohtaisen pelin paras oli Joensuun Kyykkäseuran Timo Purkunen tuloksella +54 (+28, +26). Väinö Oksman oli toinen tuloksella +49 (+25, +24) ja Marko Peiponen kolmas lyöden yhteistuloksen +45 (+23, +22). Parikilpailun voitti Suomen pari Timo Purkunen/Jyrki Juvonen, kaksoisvoiton varmisti pari Väinö Oksman/Marko Peiponen. Kun joukkuepelissä Ruotsi kaatui niinikään, oli turnaus isäntien osalta lähes täydellinen. Ruotsalaiset taistelivat kuitenkin maininnan arvoisesti, siitä esimerkkinä henkilökohtaisessa pelissä neljänneksi tullut Kawa Methar tuloksella +43 (+24, +19) ja viides Peter Lönnblad lyöden +41 (+20, +21).

Suomi voitti Suomi-Ruotsi maaottelun pistein 28-14.


21.9.2010 Tampere piti hopeisen UKK-kiertopalkinnon

Tampereella 11.9.2010 pelatussa piirinmestaruusjoukkueiden välisessä mestaruuskilpailussa isännät puolustivat viime kaudella Liedosta haettua UKK-kiertopalkintoa menestyksekkäästi. Miesten joukkuepelissä voittajaksi selviytyi Tammer-Kyykkä I, toiseksi tuli Seurasaaren joukkue, Liedon Karjaseuran viedessä kolmannen sijan. Vuonna 2011 UKK-palkinnosta kilpaillaan taas Tammer-Kyykän isännöimänä.

Myös miesten mestaruussarjan voitto meni isännille, Veli-Pekka Ehoniemen voittaessa tuloksella +25. Naisten mestaruussarjassa Oriveden Karjala-Seuran Päivi Ruotsalainen oli +24 tuloksella omaa luokkaansa.


4.9.2010 Maajoukkue ja CUP-mestarit 2010

Liedossa Mikon Kyykässä kauden viimeisessä CUP-kilpailussa ja maaottelukarsinnassa palkittiin vuoden CUP-mestarit ja julkistettiin kauden 2010 Suomen maajoukkue. Pohjoismaiset mestaruuskilpailut pidetään Liedossa 18.9.2010.

Miesten maajoukkueeseen valittiin (valintapisteen suluissa) Marko Peiponen (22), Timo Purkunen (22), Väinö Oksman (19) ja Jyrki Juvonen (17), varalla Esko Rautiainen (15). Naisten paria ei valittu, koska muista osanottajamaista ei tämänhetkisten tietojen mukaan ole tulossa osanottajia naisten sarjaan.

Vuoden 2010 CUP-mestaruuden saavuttivat:

Miesten mestaruussarja: Timo Purkunen (83 pistettä)
Miesten veteraanisarja: Keijo Peiponen (89 pistettä)
Naisten mestaruussarja: Päivi Ruotsalainen (100 pistettä)

Miesten joukkuepeli: Joensuun Kyykkäseura (56 pistettä)
Naisten parikilpailu: Helsingin Suojärveläisten Seura I (55 pistettä)


21.8.2010 Päivi Ruotsalainen paranteli henkilökohtaisen pelin Suomen ennätystä

Joensuussa 14.8.2010 pidetyissä henkilökohtaisen pelin SM-kisoissa Oriveden Karjala-seuraa edustava Päivi Ruotsalainen on parantanut naisten henkilökohtaisen pelin Suomen ennätystä. Ruotsalainen löi uusiksi ennätyslukemiksi +27. Edellinen ennätys (+26) oli Juuan Kyykkäseuraa edustavan Riitta Juntusen nimissä.


21.8.2010 Nuorten 18 v. EM-kilpailut ja aikuisten Eurooppa-cup Venäjällä 30.7.-7.8.2010

Vuoden 2010 kansainväliset arvokilpailut pidettiin Priozerskissä eli entisessä Käkisalmen kaupungissa Venäjällä. Kisoihin otti Suomesta osaa Hanna Ruotsalainen ja Jyrki Juvonen. Hanna Ruotsalainen voitti Naisten 18 v. sarjassa Euroopan mestaruuden, heittäen loppuottelussa tuloksen +12.

Kyykän Eurooppa-Cup pelattiin Priozerskissa nuorten EM-kilpailuiden jälkeen. Kilpailuihin otti osaa pelaajia kuudesta eri maasta. Suomen Jyrki Juvonen oli miesten suomalaisen kyykän kilpailussa kolmas, kaksoisvoiton veivät Viron Mikhail Efremov ja Vladimir Bystrov. Juvonen ja Efremov vastasivat miesten parhaista kilpailutuloksista (+25). Naisten parhaan ja samalla koko kilpailun parhaan tuloksen saavutti kuitenkin naisten suomalaisen kyykän voittanut Venäjän nuori Nina Mitina, joka heitti välierässä tuloksen +25 pistettä. Kuvia kisoista löytyy Kyykkäkuvia-sivulta. Lue koko kisaraportti alla olevasta linkistä:

Kisaraportti: PDF


26.6.2010 Pietarin Mestaruuskilpailut 11.-14.6.2010

Pietarissa pidettiin kansainväliset kilpailut joissa ratkaistiin Pietarin mestaruudet kolmessa eri kyykkäurheilun lajissa eli venäläisessä klassisessa gorodkissa ja muovimaila gorodkissa ja suomalaisessa kyykässä. Nämä kaikki kolme lajia olivat ensimmäistä kertaa yhdistetty yhdeksi kilpailuksi. Lisäksi jokaisessa lajissa ratkaistiin myös lajikohtaiset mestaruudet.

Yhteiskilpailussa jokaisen osakilpailun tulokset oli pisteytetty ja kokonaiskilpailun paremmuus ratkaistiin tulosten perusteilla saaduilla pisteillä. Klassisen ja muovimaila gorodkin ero on mailojen materiaalissa ja painoissa sekä kyykkien muodossa. Klassisen gorodkin mailat on tehty metallista ja puusta ja painavat noin 3 - 4,5 kg. Muovimailaversiossa maila on nimensä mukaisesti muovia ja paino rajoitettu kahteen kiloon jolloin laji sopii paremmin myös nuorille, naisille ja lajia aloitteleville pelaajille. Lisäksi klassisen version kyykät ovat pyöreitä mutta muovimailaversiossa kyykät on tehty kulmikkaiksi.

Kilpailun paras tulos yhteiskilpailun pistetaulukolla mitattuna oli Jyrki Juvosen +26 (297 p) suomalaisessa kyykässä ja Anrei Gromovin 150 (265 p) klassisessa gorodkissa. Lisäksi Venäjän Nina Mitina heitti suomalaisessa kyykässä tuloksen +18.

Tulokset:
Klassinen gorodki
Muovimaila gorodki
Suomalainen kyykkä
3-ottelu


9.6.2010 SM-joukkuekilpailut Helsingissä Käpylän liikuntakeskuksessa 19.6.2010

Käpylän urheilupuistossa Helsingissä alkaen klo 10.00. Sarjoina pelataan miesten joukkuekilpailu ja naisten parikilpailu. Kirjalliset ilmoittautumiset 16.6. mennessä Paavo Rahikainen, Porttikuja 1 F 34, 00940 Helsinki tai email: paavo.rahikainen[at]elisanet.fi. Osanottomaksut maksetaan osanoton varmistamisen yhteydessä, joka tulee suorittaa kilpailupaikalla klo 9.30 mennessä. Osanoton varmistamisen yhteydessä esitettävä joukkueiden/parien kokoonpanoselvitys (myös mahdolliset varamiehet). Tiedusteluihin vastaa Paavo Rahikainen, puh. (09) 301 666 tai 050-544 6461.

Kisapaikan kartta: Käpylän liikuntapuisto, Helsinki: PDF


23.5.2010 Muistilista kilpailujen järjestäjille 2010

Kyykkäviestin ollessa vielä keskeneräinen, on katsottu tarpeelliseksi tiedottaa kilpailujen järjestämiseen liittyvistä asioista. Oheisen linkin kautta aukeaa kauden 2010 muistilista järjestäjille.

Muistilista kilpailujen järjestäjille: PDF


19.5.2010 Muutoksia kilpailukentissä

Muutaman turnauksen osalta ovat alkuperäisissä tiedoissa olleet pelikentät vaihtuneet varausongelmien vuoksi. Tampereen SM-viisiottelu ja Nääs-kyykkä pelataan Tesomajärven kentällä. Kuusankosken Ässäkyykkä pelataan aikaisemmasta poiketen Korian Pioneeripuiston kentällä (Pioneeritie). Muutokset on päivitetty kilpailukalenteriin.


6.5.2010 Vuosikokouksessa hyväksytyt säännöt ja tilannekatsaus

Heinolan vuosikokouksen yhdeydessä hyväksyttiin uudet kilpailusäännöt, joista tullaan painattamaan myös uusi sääntövihkonen. Materiaaliongelmista johtuen kauden alkuun julkaistaan hieman viimeistelemätön, mutta tekstisisällöltään täydellinen säännöstö. Muutoksia on luvassa lähinnä taulukoiden ja kuvien muodossa, jotka selkeyttävät kirjoitettuja sääntöjä. Viimeistelty versio tullaan painattamaan ja julkaisemaan nettisivuilla niin tulostettavana versiona kuin sivuilta suoraan luettavana.

Kilpailusäännöt: PDF


12.3.2010 Hallituksen pohjaehdotus uusiksi kilpailusäännöiksi

Hallitus on käsitellyt sääntövaliokunnan tekemän kilpailusääntöjä koskevan muutosehdotuksen. Kyseiset muutokset tullaan käsittelemään Heinolan vuosikokouksen yhteydessä. Ehdotus uudeksi säännöstöksi on lähetetty seuroille kuluneella viikolla saatekirjeen kera.


4.3.2010 Kilpailukalenteri julkaistu

Tulevan kilpailukauden kilpailukalenteri on nyt nähtävillä PDF-muodossa ja tulostettavissa siitä sekä tämän viestin alta että kilpailukalenterisivulta. Lähipäivinä saadaan kilpailukalenterisivulle myös päivitetty selattava versio samasta kalenterista.

Kalenteri tullaan myös painamaan kevään kyykkäviestiin, joka postitetaan seurojen yhteyshenkilöiden kautta kaikille pelaajille vuosikokouksen jälkeen. Kesän aikana on yhteensä 22 kansallista ja 3 kansainvälistä kilpailutapahtumaa.

Kilpailukalenteri: PDF (Päivitetty 04.03.2010 18:03)


3.2.2010 Virhe kilpailukutsussa ja yhteystiedoissa

SM-hallikilpailujen kilpailuilmoitukseen oli lipsahtanut väärä puhelinnumero ilmoittautumisien vastaanottajan osalta. Veijo Oinosen oikea puhelinnumero on 040-584 3804. Samalla löytyi virheellinen puhelinnumero myös hallituksen yhteystiedoista. Nämä on korjattu ja ylläpito pahoittelee tapahtunutta.


17.12.2009 Syksyn tiedotteet

Syksyn tiedotteet on jaettu postitse seurojen yhteyshenkilöille ja valitettavasti varsinaista Kyykkäviesti lehteä ei tiedotussektorin kiireisestä syksystä johtuen ehditty laatimaan.

Tiedote sisälsi alla olevat kaksi tiedotetta (hallikilpailut ja vuosikokous) sekä talven aikana seurojen velvoitteiden hoitamiseen kuuluvat dokumentit eli valtakirjan vuosikokousta varten, seuran vuosi-ilmoituksen ja tulevan kesän kilpailujen anomista varten lomakkeet. Kahden viimeisen osalta palautus 15.1. mennessä.

Liiton hallitus haluaa samalla toivottaa kaikille hyvää joulua ja osumarikasta kyykkävuotta 2010.


1.12.2009 SM-hallikilpailut 6.2.2010 Myllykoskella

SM-hallikilpailut järjestetään helmikuussa aivan uudella paikkakunnalla ja uudessa hallissa, kun Kuusaan Ladulle on myönnetty tämän talvinen järjestelyvastuu kilpailuista. Tarkempi kilpailupaikka on Myllykosken maapohjahalli, joka löytyy osoitteessa Kisatie 4. Kilpailut alkavat klo 9.00 ja niissä pelataan sääntöjen määräämät henkilökohtaiset sarjat, miesten joukkue- ja naisten paripeli.

Kilpailujärjestäjä on pyytänyt kilpailijoita huomioimaan, että halli on hieman pienempi kuin Kuopiossa tai Mikkelissä on totuttu. Tästä jouhtuen kilpailut voivat totutuilla osallistujamäärillä kestää hieman "tavallista" pidempään, mutta kilpailujen läpiviemiseksi on varattu riittävästi aikaa kilpailujärjestäjän toimesta, joten kaikki sankoin joukoin mukaan.


1.12.2009 Liittokokous 27.3.2010 Heinolassa

Kyykkäliiton vuosittainen liittokokous on tarkoitus järjestää 27.3. Heinolassa Itä-Häme talossa (Kirjanpainajankatu 1). Kokous alkaa klo 12 ja valtakirjojen tarkastus aloitetaan klo 11.

Kokousta varten tarvittavat ennakkomateriaalit kuten valtakirja tyms toimitataan seuroille syyspostin mukana joulukuun aikana.


Etusivulle
Muokattu: 19.01.2013 15:34:48
© Suomen Kyykkäliitto ry 2003 - 2017
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!